Visul casei tale !

 

    GEAM TERMOPAN - Economiseste inteligent!

 

     Geamul termopan tip sandwich este un important element al ferestrei si reprezinta cea mai mare suprafata care vine in contact cu exteriorul.  Acest ansamblu contribuie foarte mult la confortul termic al incaperii, de aceea este foarte importanta alegerea tipurilor de sticla.

     Grosimea sticlei este un element de care trebuie tinut seama, si cu cat este mai groasa, cu atat este mai bine, iar distanta dintre foile de sticla este de asemenea un aspect important. Recomandam ca aceasta distanta sa fie de cel putin 16 mm, pentru a duce la o grosime totala a geamului termopan de cel putin 24 mm, pentru a avea efectul dorit. In cazul in care valorile sunt mai mici, indica o folie de sticla foarte subtire, si deci, ineficienta.

     Raportul dintre pret si calitate este in criteriu de baza atunci cand alegi cele mai bune geamuri. Nu exista calitate si pret mic. Pretul scazut inseamna mereu pierderi ascunse la capitolul calitate asa ca recomandarea este sa alegi luand in calcul in primul rand calitatea. Chiar daca pretul este mai mare, investitia se amortizeaza in timp. De cele mai multe ori cele mai bune geamuri, chiar daca sunt scumpe, includ in pret transportul si montarea acestora, detaliu foarte important de fiecare data.

     Intreaba si cere amanunte despre tipul sticlei. Aceasta poate sa fie normala, low-e, reflexiva, fumurie, mata si colorata in masa. Cu cat numarul foilor de geam este mai mare, cu atat gradul de izolare termica si fonica creste.

     Un ansamblu format din doua sau trei foi de sticla intre care se poate introduce un mediu gazos (argon), etansate (sigilate) perfect, creste gradul de izolare, atat termica cat si fonica.

     La asamblarea in pachet-sticla Low-e (de joasa emisivitate) se foloseste ca sticla secundara, montata la interiorul camerei. Are o depunere de oxid de Argint care se poate realiza prin: depunere magnetronica (soft) si depunere pirolitica (hard)

     Astfel, o fereastra cu geam simplu are un coeficient de transfer termic k=5,4 W/m2k, iar una la care se foloseste geam termopan cu doua foi de geam simplu are coeficientul de transfer termic k=2,8 W/m2k. Acest coeficient se poate imbunatati prin utilizarea geamului termopan Low-e (low-emisivity)=1 foaie geam simplu + 1 foaie geam Low-e K=1,4 W/m2k. Configuratia geamului termoizolant este de 4-16-4 in varianta standard, dar la cerere se poate executa geam termoizolant de dimensiuni de 26,28,30,32,34 mm. Aceste ultime dimensiuni sunt pentru varianta de geam termoizolant triplex ( 3 foi de sticla ).

     Tipuri de geam in sistemele de PVC :

 

– geam float LOW-E + argon cu un coeficient de transfer termic K=1,1 W/mpK.

– geam float LOW-E cu un coeficient de transfer termic K=1,4 W/mpK.

– geam float clar;

– geam reflexiv intr-o paleta variata de culori (oglindat);

– geam colorat in masa (fumuriu);

– geam duplex;

– geam antiefractie;

– geam ornament decorativ;

– geam mat sablat simplu sau decorativ.

 

    Noi recomandam folosirea sticlei LOW-E. Aceasta se poate verifica foarte usor avand pe o parte a geamului o pelicula verde (depunerea argintata) in dreptul zonei negre, pe cealalta parte fiind sticla float. Geamul se monteaza cu Low-E in interior intotdeauna si nu exista geam cu Low-E pe ambele fete.

 

 

S.C. BE TECHNO PLAST COMPANY S.R.L.

FABRICA DE TÂMPLARIE DIN PVC - ALUMINIU

Sediu Social - Str. Malureni, nr. 37

Punct de lucru - Strada Cuza Voda, nr. 119 A

Loc Tecuci - Jud Galati

 

E-mail:popagigi@icloud.com

 

Administrator: Gigi Popa - Tel :004 / 0761 003 077

Se trimite formularul...

Serverul a întâmpinat o eroare.

Mesaj primit.

Copyright © Be Techno Plast

Powered by Optimus Plus