Visul casei tale !

 

    CONDENS SI MUCEGAI - Sanatatea are prioritate!

 

     Be Techno Plast Company -  va ofera informatii despre condensul de pe ferestre si pagubele pe care le produce suprafetelor vopsite, perdelelor, peretilor, si garniturilor ferestrelor. Sunt probleme des intalnite la toate tipurile de cladiri. Modernizarile locuintelor au creat spatii mai calduroase, dar au mai putina ventilatie a aerului.

     Vaporii de apa nu mai sunt capabili sa se evapore, dand nastere unor conditii ideale producerii condensului. Condensul este o problema de ventilatie si nu poate fi cauzat in intregime de instalarea unei tamplarii cu geam termopan.

     Problemele cu fenomenul de condens apare in perioada rece a anului si are drept cauza incalzirea insuficienta a anumitor zone ale incaperii (geamuri, colturi, pereti) in conditii de umiditate si lipsa ventilatiei aerului. Repetarea acestui fenomen duce la aparitia mucegaiului. Temperatura medie de 20 g Celsius, umiditatea  de maxim 60%.

     Izolatia termica a cladirii are un rol important in combaterea condensului. Este foarte importanta aerisirea spatiuliui si eliminarea sursei de umiditate din  incapere.

     Tamplaria PVC moderna permite deschiderea dubla a ferestrei atat pe orizontala cat si in pozitie verticala batanta.

     In perioada rece se recomanda aerisirea prin deschdere totala a ferestrei. Cerceveaua ferestrei se deschide total si schimbul de umiditate are loc intrun interval de 10 minute. Astfel pierderile de energie termica sunt minime. Daca se doreste ventilarea si mai rapida atunci se pot deschide si usile intre camere pentru a forma curenti de aer.

     De retinut ca tamplaria pvc nu are prevazute orificii de ventilare. Acele orificii din exterior, din partea de jos, sunt pentru scurgerea apei si nu trebuie obturate cu zidarie atunci cand se acopera spuma poliuretanica.

     Exista totusi ferestre care pot fi dotate cu un sistem de ventilatie, tocmai pentru a se evita aparitia condensului si a mucegaiului. Acest dispozitiv de aerisire controlata consta intr-o clapeta ce permite aerisirea optima a incaperii in momentul in care fereastra este inchisa. In acelasi timp se evita formarea curentului de aer in interior. La intensificarea presiunii aerului din exterior clapeta se inchide automat. Aceste sisteme de ventilatie pot fi montate si ulterior, indiferent daca fereastra este din PVC, aluminiu sau lemn.

    Cateva sfaturi pentru evitarea formarii mucegaiului: foloseste o hota la bucatarie, deschide bine ferestrele de fiecare data cand prepari alimentele si nu folosi aragazul pentru incalzirea locuintei. Iar, daca esti tentat sa usuci hainele in casa, renunta la acest obicei. Caldura artificiala este doar un generator de umezeala excesiva care pune in pericol sanatatea ta si a familiei.

    Incaperea cu cea mai mare pondere in dezvoltarea mucegaiului este baia. De aceea trebuie sa montezi un ventilator de aerisire.

S.C. BE TECHNO PLAST COMPANY S.R.L.

FABRICA DE TÂMPLARIE DIN PVC - ALUMINIU

Sediu Social - Str. Malureni, nr. 37

Punct de lucru - Strada Cuza Voda, nr. 119 A

Loc Tecuci - Jud Galati

 

E-mail:popagigi@icloud.com

 

Administrator: Gigi Popa - Tel :004 / 0761 003 077

Se trimite formularul...

Serverul a întâmpinat o eroare.

Mesaj primit.

Copyright © Be Techno Plast

Powered by Optimus Plus